Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

41.}.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝΚΩΝΔΙΟΙΚΗΣΗ   ΕΝΩΣΗΣ
---------------------------------------------------------- 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

--------------------------------------------------------  
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΕΝΩΣΗΣ

======================================== 

ΠΙΝΑΚΑΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΕΝΩΣΗΣ


================================================================== 


----------------------------------------------------------------------- 


---------------------------------------------------------


------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΜΕΛΩΝ  ΚΑΙ  ΦΙΛΩΝ  ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΣΤΟΝ  ΕΤΗΣΙΟ  ΕΟΡΤΑΣΜΟ  ΤΟΥ    ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΜΑΣ  ΑΓΙΟΥ  ΜΗΝΑ       11-11-2011.     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΜΕΛΩΝ  ΚΑΙ  ΦΙΛΩΝ  ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ

=========================================== 
                         ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ   ΠΟΛΕΩΝ 

ΕΥΓΕΝΗΣ -  ΕΥΜΕΝΗΣ   ΑΝΑΜΝΗΣΗ     ΕΝΟΣ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ - ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ  ΘΕΣΜΟΥ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ   ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΣΤΗΝ  ΖΩΗ,  ΣΤΗΝ  ΤΙΜΗ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΜΕΓΑΛΟ  ΑΡΙΘΜΟ  ΠΟΛΙΤΩΝ    ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΤΗΣ   ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

---------------------------------------------------------------------------------------
ΑΓΙΟΣ  ΜΗΝΑΣ  ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ   ΤΗΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΠΟΛΕΩΝ

 Οsaint minas - agios minas

  Άγιος Μηνάς γεννήθηκε στην Αίγυπτο στα μέσα περίπου του 3ου αιώνα μ.Χ. από γονείς ειδωλολάτρες, αλλά έγινε χριστιανός από την εφηβική του ηλικία. Όταν ενηλικιώθηκε αποφάσισε να κάνει καριέρα στον Ρωμαϊκό στρατό και υπηρέτησε σαν αξιωματικός στο Ρωμαϊκό ιππικό στην Μικρά Ασία. 
Το 303 μ.Χ. ξεκίνησε διωγμός των Χριστιανών από τον Διοκλητιανό και τον Μαξιμιανό, που κράτησε μέχρι το 311 μ.Χ. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες διατάχθηκαν να συλλαμβάνουν και να βασανίζουν τους χριστιανούς προκειμένου να τους κάνουν να απαρνηθούν την πίστη τους.
Ο Άγιος Μηνάς, πιστός στην πίστη του, παραιτήθηκε από τον Ρωμαϊκό στρατό και ασκήτεψε στα βουνά. Σε ηλικία πενήντα περίπου ετών, θείο όραμα του αποκάλυψε ότι είχε φτάσει η ώρα να μαρτυρήσει. Εγκατέλειψε την προστασία του βουνού και κατέβηκε στην πόλη, όπου μπροστά στους ειδωλολάτρες δήλωσε ότι είναι Χριστιανός.
Συνελήφθη, οδηγήθηκε στη φυλακή και βασανίστηκε φρικτά.  Τον μαστίγωσαν, τον έγδαραν και τον έσυραν γυμνό σε δρόμο με κοφτερές πέτρες.  Παρά το φρικτό μαρτύριο του, ο άγιος δεν δέχτηκε να αρνηθεί την πίστη του και στο τέλος αποκεφαλίστηκε.
Ο Αγιος Μηνάς καθιερώθηκε πολιούχος του Ηρακλείου την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Η διαφορετική θρησκεία Κρητικών και Τούρκων υπήρξε κύρια αιτία βιαιοπραγιών από τους μουσουλμάνους εναντίων των χριστιανών. Η παράδοση μας λέει ότι το Πάσχα του 1826 ενώ οι χριστιανοί ήταν μαζεμένοι στο ναό και παρακολουθούσαν τη λειτουργία της Ανάστασης, όχλος μουσουλμάνων προετοίμαζε σφαγή εναντίον τους, η οποία αποφεύχθηκε με την επέμβαση ενός ηλικιωμένου αξιωματικού καβαλάρη. Ο καβαλάρης αυτός έμοιαζε με το πρωτοπαλίκαρο των Τούρκων, τον Αγιάν Αγά, που τους ηρέμησε και τους απέτρεψε από τη σφαγή των χριστιανών. Την επέμβαση αυτή του μυστηριώδη καβαλάρη, οι χριστιανοί την απέδωσαν σε θαύμα του Αγίου Μηνά, πιστεύοντας ότι ήταν αυτός που παρουσιάστηκε στους Τούρκους και όχι ο Αγιάν Αγάς. Ομως, ακόμη κι αν οι Τούρκοι είχαν δίκιο και δεν ήταν ο Άγιος Μηνάς ο έφιππος αξιωματικός, ήταν θαύμα ο Τούρκος διώκτης των χριστιανών (Αγιάν Αγάς) να λειτουργήσει σαν προστάτης τους την τελευταία στιγμή.
Από τότε ο Αγιος Μηνάς απεικονίζεται έφιππος ως Ρωμαίος στρατηγός και τιμάται ως προστάτης της πόλης του Ηρακλείου. Αναφέρει ο Γεώργιος Συλλαμιανάκης, στο βιβλίο του "Αγιος Μηνάς" το 1939, πως όχι μόνο οι Χριστιανοί θεωρούσαν προστάτη της πόλης τον Άγιο Μηνά αλλά και οι Τούρκοι, οι οποίοι αντίκριζαν τον Άγιο με φόβο και σεβασμό.


                        ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ  ΑΓΙΟΥ  ΜΗΝΑ


-------------------------------------------------------------------------------------------------
                  ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ  ΑΓΙΟΥ  ΛΕΩΝΙΔΑ------------------------------------------------------------------------------------------ 
               Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου